Annabelle de Backer
Annabelle de Backer

Cardiale revalidatie

 
Cardiale revalidatie is essentieel na verschillende cardiale gebeurtenissen, waaronder:

  • Hartinfarct (hartaanval)
  • Bypassoperatie
  • Angioplastie (dotterbehandeling)
  • Hartklepoperatie
  • Hartfalen
  • Coronairlijden

Onze kinesisten werken nauw samen met cardiologen en andere zorgverleners om ervoor te zorgen dat u de juiste zorg krijgt op basis van uw specifieke medische geschiedenis en behoeften. We beschikken over een uitgebreide kennis van cardiale medicatie en begrijpen de meest voorkomende bijwerkingen. Dit stelt ons in staat om uw revalidatieprogramma nauwkeurig af te stemmen op uw medicatie en mogelijke reacties op de behandeling. We houden hier tijdens de training rekening mee.

Focus op gezonde levensstijl

Bij onze groepspraktijk begrijpen we dat cardiale revalidatie verder gaat dan alleen fysieke herstel. We richten ons op het verbeteren en behouden van een gezonde levensstijl. Onze deskundige kinesisten bieden begeleiding en advies over voeding, stressmanagement en andere aspecten van een gezonde levensstijl om uw algehele welzijn te bevorderen.

Gevarieerde revalidatieprogramma’s

Onze cardiale revalidatieprogramma’s zijn ontworpen om uw conditie te verbeteren en uw algehele gezondheid te optimaliseren. We leggen de nadruk op:

Intervaltraining: Afwisseling tussen periodes van intensieve inspanning en rust om uw hartslag te verhogen en de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen.

Duurtraining: Langdurige, gematigde inspanning om uw uithoudingsvermogen te vergroten en de algehele conditie te verbeteren.

Spierkrachttraining: Gerichte oefeningen om spierkracht op te bouwen en het lichaam te versterken.

Onze kinesisten zullen een persoonlijk revalidatieplan opstellen dat is afgestemd op uw unieke behoeften en doelen, en u stap voor stap begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Wij streven ernaar om u niet alleen te helpen herstellen van cardiale gebeurtenissen, maar ook om u de tools te geven die nodig zijn om uw gezondheid op lange termijn te behouden.