Jeroen Schrooyen
Jeroen Schrooyen
Natalie van den Brand
Natalie van den Brand
Yvon van Elteren
Yvon van Elteren
Nele Van den Bergh
Nele Van den Bergh

Rug- en nekrevalidatie

 
Rug- en nekpijn ontstaan meestal door overbelasting. De oorzaak ligt in meeste gevallen niet in de rug of de nek zelf, maar door verkeerd gebruik van de rug of de nek. Meestal zijn we ons daar niet eens van bewust. We realiseren ons pas hoe vaak we de rug of de nek gebruiken, als er sprake is van pijn.
Rug- en nekscholing is er voor iedereen die nekpijn en/of rugklachten heeft of heeft gehad, en er iets aan wil doen om erger te voorkomen. Onze kinesisten trainen u zodat uw beweeglijkheid, conditie en kracht toenemen, en de belastbaarheid van uw lichaam verbetert. Ook leert u op hoe u uw rug of nek het beste kan belasten om klachten te voorkomen. U ontvangt informatie en uitleg over de werking van de rug/nek en het ontstaan van klachten. Hierdoor wordt de oorzaak van de klachten aangepakt.

Bij welke klachten?

Behandeling in de vorm van training als u steeds terugkomende rug- en nekklachten heeft. Of wanneer u klachten heeft die onvoldoende herstellen door een onbalans tussen de belasting op de nek en/of rug en de belastbaarheid van nek en/of rug.

Welke oefeningen kan ik doen voor mijn rug en nek?

Oefeningen kunnen bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Grondoefeningen
    Deze gebruikt u als warming-up gaat en kunt u ook thuis toepassen om uw klachten te verminderen. Deze oefeningen bestaan uit zowel mobiliserende als krachtoefeningen.
  • Gebruik van de fitnessapparatuur
    Met deze apparatuur zult u de verschillende belangrijke spiergroepen gaan trainen om de belastbaarheid van uw lichaam te verbeteren.
  • Uitleg en training in technieken
    Zodat u weet hoe u uw lichaam het beste kan belasten om klachten te voorkomen.

Rugprogramma

In ons rugprogramma wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van minder belastende buk- en tiltechnieken en een juiste zithouding.
In het nekprogramma wordt aandacht gegeven aan de juiste slaap- en zithouding en ontvangt u advies in ergonomische aanpassingen van de werkplek en/of thuissituatie.
Er wordt ook gekeken naar de houdingen en bewegingen die de klachten versterken en/of veroorzaken. Deze aanpak helpt niet alleen mee de aanwezige klachten op te lossen of te verminderen, maar het werkt dus ook preventief. Hierdoor wordt de kans op herhaling van klachten kleiner.