Rugscholing en nekscholing

Onze specialisten:

Jeroen Schrooyen - AMK Kinesist - Fysiotherapeut Essen

Jeroen Schrooyen

Annabelle de Backer - AMK essen fysiotherapisten - Kinesisten praktijk Essen - Roosendaal

Annabelle de Backer

Natalie van den Brand - AMK Essen kinesist - Fysiotherapeut

Natalie van den Brand

Jente de Rijck - AMK essen kinesitherapie - fysiotherapie

Jente de RijckRug- en nekscholing

AMK kinesisten essen rug en nekscholing

AMK fysiotherapie essen: Specialisten in rug- en nekscholing

Rug- en nekpijn ontstaan meestal door overbelasting. De oorzaak ligt in meeste gevallen niet in de rug of de nek zelf, maar door verkeerd gebruik van de rug of de nek. Meestal zijn we ons daar niet eens van bewust. We realiseren ons pas hoe vaak we de rug of de nek gebruiken, als er sprake is van pijn.
Rug- en nekscholing is er voor iedereen die nekpijn en/of rugklachten heeft of heeft gehad, en er iets aan wil doen om erger te voorkomen. Onze kinesisten trainen u zodat uw beweeglijkheid, conditie en kracht toenemen, en de belastbaarheid van uw lichaam verbetert. Ook leert u op hoe u uw rug of nek het beste kan belasten om klachten te voorkomen. U ontvangt informatie en uitleg over de werking van de rug/nek en het ontstaan van klachten. Hierdoor wordt de oorzaak van de klachten aangepakt.

Bij welke klachten?

Behandeling in de vorm van training als u steeds terugkomende rug- en nekklachten heeft. Of wanneer u klachten heeft die onvoldoende herstellen door een onbalans tussen de belasting op de nek en/of rug en de belastbaarheid van nek en/of rug.

Welke oefeningen kan ik doen voor mijn rug en nek?

Oefeningen kunnen bestaan uit de volgende onderdelen:
Grondoefeningen. Deze gebruikt u als warming-up gaat en kunt u ook thuis toepassen om uw klachten te verminderen. Deze oefeningen bestaan uit zowel mobiliserende als krachtoefeningen.
Professionele uitleg en begeleiding bij het gebruik van de fitnessapparatuur. Met deze apparatuur zult u de verschillende belangrijke spiergroepen gaan trainen om de belastbaarheid van uw lichaam te verbeteren.
Uitleg en training in technieken, zodat u weet hoe u uw lichaam het beste kan belasten om klachten te voorkomen.

Rug- en nekscholing

In ons rugprogramma wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van minder belastende buk- en tiltechnieken en een juiste zithouding.
In het nekprogramma wordt aandacht gegeven aan de juiste slaap- en zithouding en ontvangt u advies in ergonomische aanpassingen van de werkplek en/of thuissituatie.
Er wordt ook gekeken naar de houdingen en bewegingen die de klachten versterken en/of veroorzaken. Deze aanpak helpt niet alleen mee de aanwezige klachten op te lossen of te verminderen, maar het werkt dus ook preventief. Hierdoor wordt de kans op herhaling van klachten kleiner.

Op zoek naar de beste kinesisten in Essen?

Neem gerust even contact met ons op. We helpen u graag op weg naar een gezond en duurzaam herstel.

Onze specialisaties op gebied van kinesitherapie: