Annabelle de Backer
Annabelle de Backer

Relaxatietherapie

 
Relaxatietherapie is een doelgerichte benadering die zich richt op het verminderen van spanning in zowel je lichaam als geest. Het is een methode om stress te verlichten, angst te verminderen en een gevoel van kalmte en evenwicht te herstellen.

Hoe werkt het?

Tijdens relaxatietherapiesessies word je begeleid door een ervaren therapeut om diepere niveaus van ontspanning te bereiken. Dit is vooral belangrijk omdat stress vaak de orthosympathicus activeert, wat leidt tot een verhoogde staat van waakzaamheid. De therapeut zal je helpen bewust te worden van deze fysiologische reacties en je leren hoe je deze kunt verminderen door middel van ademhalingsoefeningen, progressieve spierontspanning en mindfulness.

Wat zijn de voordelen?

  • Stressvermindering: Leer effectieve technieken om stress te verminderen en beter om te gaan met dagelijkse uitdagingen.
  • Leefstijlveranderingen op basis van BRAVO: Verminder de activatie van de orthosympathicus en draag bij aan een gezondere levensstijl op basis van Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.
  • Zelfbewustzijn: Verhoog je bewustzijn van je eigen lichaam en geest, waardoor je beter in staat bent om signalen van stress te herkennen en hierop te reageren.