Zorgvergoedingen voor patiënten uit Nederland

Behandelingen voor fysiotherapie in het buitenland worden vergoed tot 80%, maar omdat de tarieven in Belgie lager liggen, namelijk € 22,26, wordt het gehele bedrag vergoed!
De 80% wordt bepaald aan de hand van het gemiddelde tarief voor een behandeling in Nederland. Bij het standaard tarief van € 29 is 80% van dit bedrag € 23,20.

Het bedrag wordt vergoed door CZ, VGZ en meer zorgverzekeraars. Er zijn echter verzekeringsmaatschappijen die verlangen dat de therapeuten een contract aangaan met de maatschappij. Is dit niet het geval dan worden er geen vergoedingen gegeven. Een verzekeringsmaatschappij waar behandelingen niet worden terugbetaald is MENZIS.

Hieronder een overzicht van de Zorgverzekeraars in onze regio:

CZ

 

 

 

Bij CZ krijgt men 75% terug van een basis tarief van € 28.10. Dus per behandeling krijgt men € 21,08 vergoed.

 

 

VGZ

 

 

 

VGZ vergoedt 80% van een basis tarief van € 28.91. Dus per behandeling krijgt men € 23.13 vergoed.

 

 

 

Unive

 

 
Univé wordt vergoed, afhankelijk van hoe de persoon aanvullend verzekerd is.

 
 

IZZ

 

 

IZZ Patiënten hebben een budget, afhankelijk van het aanvullende pakket wat men heeft. Dit budget kan opgemaakt worden, afhankelijk van het budget het aantal behandelingen.

 

 
 

Menzis

 

 

 
Menzis heeft standaard geen vergoeding. Hiervoor moet de praktijk een contract hebben met de zorgverzekeraar.

 

 

 

OHRA

 

 

Bij OHRA krijgt men 75% terug van een basis tarief van € 28.10 in NL. Dus per behandeling krijgt men € 21,08 vergoed.

 
 

 

IZA

 

Zorgverzekeraar IZA vergoedt een aantal behandelingen per aandoening. Het aantal is afhankelijk van het aanvullende pakket. IZA basic geeft 9 zittingen per aandoening, IZA Classic geeft 14 zittingen per aandoening per kalenderjaar en IZA perfect geeft 21 zittingen per aandoening per kalenderjaar voor niet chronische klachten.